Viaszveszejtéses eljárású Pandora fülbevaló

Viaszveszejtéses eljárású Pandora fülbevaló

2021-11-26 Off Írta: seditor

A Dániában székelő Pandora cég világszerte rendelkezik üzletekkel és néhány műhellyel, ahol ezek az ékszerek készülnek. A Pandora fülbevaló tradicionális módon, öntéssel készülnek. A viaszveszejtéses öntési eljárás lehetővé teszi, hogy apró részletességgel tudják formálni az ékszereket így lehetővé téve az aprólékos kidolgozás és a gazdaságos termelés ötvözését.

Ugyanis, ha túl sok a kézimunka egy ékszeren, akkor az jelentősen növeli az árát, ha túl kevés, akkor igénytelen a kinézete. A Pandora fülbevaló legtöbbje ékszer minőségű ezüstből készül, aminek jelölése 925, kőberakással vagy anélkül.

Mivel a cég egyre elkötelezettebb a környezetvédelmi eljárások termelésbe való bevezetésével, ennek jegyében a Pandora fülbevalók legtöbbje is tört ezüstből készül.

Ez a tendencia még inkább jellemző lesz az elkövetkező évek ékszergyártására ennél a cégnél, de remélhetőleg szélesebb körben is. Hogy ez a folyamat milyen hatással lesz az árakra, az majd még kiderül. Ugyanis a tört nyersanyag ára valamelyest magasabb, mint a feldolgozatlan nemesfém.