A festő ruházat a szobafestők munkavédelme

A festő ruházat a szobafestők munkavédelme

2022-03-07 Off Írta: seditor

Szinte minden foglalkozásnak vannak munkavédelmi eszközei, nincs ez másként a lakásfelújítók, házkörüli munkálatokat végző szakemberek esetében sem. Például a festő ruházat és felszerelés mindegyike a védelmüket szolgálja. A festékek, hígítók nem tesznek jót a bőrnek, így ajánlott hosszú nadrágot és olyan felsőt viselni, ami eltakarja a teljes kart.

Az ecsetet használva vagy a keverésnél elkerülhetetlen, hogy a kézfejre ne kerüljön az anyagokból. Emiatt érdemes olyan kesztyűt választani, ami kényelmes, nem szükséges le- és felhúzni, mert nem akadályoz a szerszámok használatakor. Ma már kifejezetten festő célra alkotott darabokat is találunk.

Vízlepergetős, jó tapadást biztosító, magas kopásállóságú kesztyűk is elérhetőek. A festő ruházatok családjába tartozó kellék a védőszemüveg és a maszk is. A védőszemüveg a szemet óvja a felfröccsenő festékcseppektől, míg a védőmaszk a tüdőt. Sokaknak nehéz megbarátkozniuk a maszkviseléssel, pedig ma már magas komfortfokozatú, jól illeszkedő darabok kaphatóak