A hozzáértés nélküli költöztetés veszélyei

A hozzáértés nélküli költöztetés veszélyei

2019-04-07 Off Írta: admin

Az emberek általában az életük során többször is lakhelyet váltanak. Ilyenkor van, aki profikra bízza a költöztetés folyamatát, és van, aki a csináld magad módszert választja, amivel azért vigyázni kell. Ugyanis a költöztetés sok veszélyt rejt, amik akár nagyobb kárral is járhatnak, mint amennyit egy szakértő csapat munkájáért kellene fizetni.

Például megsérülhetnek a bútorok, ami adott esetben még a legkisebb probléma, hiszen súlyos személyi sérülés is történhet, ha nem felkészült emberek emelgetik, cipelik és rakodják a gyakran jelentős méreteket öltő dobozokat, berendezési tárgyakat.

Ugyanakkor egy-egy szekrény, kanapé vagy éppen zongora is bírhat akkora értékkel, hogyha megkarcolódik, behorpad vagy letörik egy darabja, akkor a tulajdonosa egy életen át bánni fogja, hogy a költöztetés nem szakavatott csapat által történt.

Továbbá, problémát szülhet a szállítás kérdése is, mert ha valakinek nincs a birtokában egy nagyobb járgány, akkor kölcsön kell kérnie az egyik ismerősétől, amiért megint csak felelősséget kell vállalni. Érdemes átgondolni, hogy megéri-e kockázatot a költöztetés egyedül kivitelezni.