A jogszabályoknak megfelelő munkavédelmi sisak

A jogszabályoknak megfelelő munkavédelmi sisak

2020-09-22 Off Írta: admin

Ahogy a testünk minden pontját, úgy a fejünket is meg kell védenünk az ütésektől. Az ideális munkavédelmi sisak kiválasztása több szemponton alapszik. Az anyaga, a minősége, az ellenálló képessége mind meghatározónak számít a választáskor. A munkaköri besorolást is szem előtt kell tartani, amikor munkaköri sisakot szeretnénk beszerezni.

Ahogy a munkavédelmi lábbelik viselését is jogszabályok írják elő, úgy a munkavédelmi sisakkal is ez a helyzet. Főleg az építkezéseken, üzemekben, raktárhelyiségekben lényeges a sisak használata. Útépítés közben a tűző napsütésben dolgozni rendkívül megerőltető. Ilyenkor az erős napsütés is veszélyeztetheti a munkások egészségét. A munkavédelmi sisak ebből a tekintetből véd a napszúrás és a hőguta ellen is.

Természetesen a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásról sem szabad ilyenkor elfeledkezni. A kialakításából kifolyólag, a munkavédelmi sisakra többféle kiegészítőt is aggathatunk. A fülsértő gépzaj ellen fülvédőkkel szerelhetjük fel, de a szemek védelme is biztosítható a szemvédőknek, szemüvegeknek köszönhetően.

A megfelelő rögzítés érdekében, külön állszíjat is beszerezhetünk hozzá, ami szintén részét képezi a kínálatnak. Az ergonomikus kialakítás sokat számít a kényelem miatt. A munkavédelmi sisak belső része precízen illeszkedik a fej formájához. A kialakításából fakadóan elnyeli az ütések erejét, ezáltal védve viselőjét a sérülésektől. Ha fittyet hányunk az előírásokra a viselésével kapcsolatban, akkor komoly bírságokra lehet számítani. Mégis inkább a biztonságot kell elsősorban szem előtt tartani és nem mellőzni a munkavédelmi sisak viselését, amennyiben arra szükség van.