A konyak varázslatos világa

A konyak varázslatos világa

2021-01-22 Off Írta: admin

Amikor belekortyolunk, nem is gondolnánk, hogy mennyi érdekesség jellemzi ezt az italt. A valódi francia konyak például 7 évenként megduplázza az árát. Úgy tartják, hogy a 100 éves háború idején készítették az első változatokat, mert a bortermelők nem tudták értékesíteni a felhalmozott borkészleteket. Azóta számtalan változata vált ismertté, de mindegyik Cognac városához vezethető vissza. A Hennessy konyak rendkívül elegáns ital.

Már ránézésre is megkapónak számít az aranybarna színe. Nagyon sokféle korú változat közül válogathatunk, amennyiben ezt a márkát szeretnénk megkóstolni.

De mind közül a Paradis számít a legnemesebbnek, a korát illetően. Valóban paradicsomi élményben lehet része annak, aki belekortyol a Hennessy Paradis-ba.

De a Napoleon konyaknak sincs semmi szégyellnivalója, sőt! Nem hiába nevezték el az egyik leghíresebb hadvezérről és stratégáról. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez valójában egy brandy, ami tulajdonképpen konyak, csupán annyi a különbség, hogy nem Cognac város régiójában állítják elő.