A kötődoboz körültekintő elhelyezése

A kötődoboz körültekintő elhelyezése

2022-02-04 Off Írta: seditor

A villanyszerelési anyagok elhelyezése megfelelő körültekintést kíván. Például a kötődoboz esetében olyan helyet szükséges választanunk, ahová bármikor könnyedén odaférhetünk. Az olyan helyiségekbe, mint például a fürdőszoba, érdemes a vízzel szemben védett modellt telepítenünk.

Fontos továbbá, hogy külön kell elhelyezni a gyengeáram, illetve külön az erősáram dobozát és az elvezetés során ügyelni kell a vízszintes és a függőleges sávokra. Rengetegféle kötődoboz kapható a villanyszereléssel foglalkozó szaküzletekben, ajánlott minden esetben tájékozódni az adott szerelvények típusáról a kompatibilitás miatt. A felhelyezett dobozokat ne takarjuk le semmilyen díszítőelemmel, például gipszből készült takaró idommal.

A falon kívülre helyezhető termékek különféle IP védettséggel vannak ellátva, a különleges verziók között találhatunk tűzálló modellt is. A falba süllyesztett kötődoboz általában téglafalba vagy gipszkartonba kerül beépítésre. A ledezz.hu termékei sorában biztosan megtaláljuk az optimális villanyszerelési kelléket.