A réz idomok használatának előnyei

A réz idomok használatának előnyei

2020-02-23 Off Írta: admin

A vízellátó rendszer fő elemei a csövek, az összekötő szerelvények és a szelepek, amelyek a folyadék mozgásának blokkolásához szükségesek. A csővezetékek telepítésének legjobb módja a réz idom használata. Ez a fém növeli a rendszer korrózióállóságát, mivel védőréteget képez a szerelvény belső felületén.

Ez a tulajdonság különösen fontos a magas klórtartalmú, maró anyagok szállításakor, ami gyakran megtalálható a nagyvárosok vízvezeték rendszereiben. A szivattyuwebaruhaz.hu internetes üzlet réz idom szerelvényei megfelelnek az ivóvíz rendszerek telepítésénél elvárt legszigorúbb minőségi, megbízhatósági és költséghatékonysági követelményeknek.

Termékeinket a gázvezetékek és egyéb létesítmények kiépítésében is használják, ahol a rendszer elemeire fokozott követelmények vonatkoznak a minőség tekintetében. A higiéniai követelményeknek, a megbízhatóságnak és a tartósságnak való megfelelés érdekében, a réz idomok nélkülözhetetlenek.

Tekintettel arra, hogy ezek a szerelvények alacsony hidraulikus ellenállással bírnak, nagy előszeretettel alkalmazzák a magas nyomást elérő ivóvízellátó rendszerekben. Nem meglepő tehát, hogy kiváló eredményeket mutatnak a szélsőséges körülmények között történő tesztelés során és a gyakorlatban is, hosszú élettartamot, sokoldalú felhasználást biztosítva.

Ha különféle fémeket egyesítenek egy rendszerben, fennáll az elektrokémiai korrózió veszélye. Ennek a jelenségnek a kiküszöböléséhez gyakran elegendő egy réz idom elválasztót felszerelni a két különböző anyag közé, hogy megoldjuk az átmenetet az egyik rendszerből a másikba.