A rum nemcsak a kalózok itala

A rum nemcsak a kalózok itala

2022-01-31 Off Írta: seditor

A kalózos filmekről egy félszemű kapitány szokott az eszünkbe jutni, és legalább egy olyan papagáj, ami visszabeszél a legénységnek. Ha azonban azt kérdezik meg tőlünk, hogy mi volt ezeknek a kalózoknak a kedvence, akkor a sós húsok mellett a rum fog az eszünkbe jutni. Ez pedig nem véletlen, a rum ugyanis a Karib térségből származik, így teljesen érthető, hogy az akkori hajósok sokkal könnyebben hozzájutottak.

Ez a szeszesital olyan fontos volt, mint a víz, hiszen elfeledtette velük a gondokat és a szárazföld hiányát, meg gondoskodott a jókedvről is. Ma azonban hasonló a helyzet. Mindenki tudja, hogy az egyik legkeresettebb és legegzotikusabb ital a rum, amit egymagában vagy koktélokban is fogyaszthatunk.

Szerencsére már nem kell hordóhoz nyúlnunk, ha inni szeretnénk, ugyanis nagyon finom koktélokat élvezhetünk a barátaink társaságában. Ha pedig a rum valódi ízvilága a célunk, akkor megkóstolhatjuk a prémium üvegeket, amik biztosan elrepítenek minket a trópusokra, és meghozzák a vad hangulatot.