A tequila felpezsdíti a hangulatot

A tequila felpezsdíti a hangulatot

2020-08-27 Off Írta: admin

Nem telhet el a nyár finom, hűsítő koktélok nélkül! Mi legyen az alapja? A tequila minden szempontból kitűnő választás, hiszen már alapjaiba véve is egy temperamentumos italnak számít, mivel egyenesen Mexikóból származik. Ezen felül olyan különleges eredettörténettel rendelkezik, amivel nem sok ital büszkélkedik.

Az ital gyártását szigorú törvények és szabályozások írják elő, ezért nem kell attól tartanunk, hogy valamilyen utánzatot fogyasztunk, miközben a kitűnő Sierra Tequila valamelyik változatát kortyolgatjuk.

Mivel a készítése során fokozottan odafigyelnek az ízvilágra, ezért érdemes önmagában is belekóstolni Mexikó utánozhatatlan esszenciájába.

Hogyha egy igazán markáns ízvilággal rendelkező tequilát szeretnénk megkóstolni, akkor érdemes kipróbálni a Sierra Milenario Anejo-t, amit 4 éven keresztül tölgyfahordóban érlelnek. Ennek köszönheti az egyedi aromáját és a sötétbarna színét. Az aztékok az istenek ajándékaként tekintettek a tequilára, nem véletlenül, hiszen egy véletlen villámcsapás által indult világhódító útjára.