A tonic alkohol nélkül is közkedvelt

A tonic alkohol nélkül is közkedvelt

2019-11-26 Off Írta: admin

Olykor egy italnak nem kell alkoholt tartalmaznia, mégis a legtöbb ember tetszését elnyeri. Erre a legjobb példa lehet a tonic. Ez a különleges és egyedi szénsavas üdítőital kesernyés ízt kölcsönös minden másnak a kinin tartalma miatt.

Érdekessége, hogy eredetileg a malária ellen készítették el, mert azt hitték, hogy segíti az embereket a betegség megelőzésében. A keserű italt csak kevesen tudták lenyelni, így más ízekkel keverték a fogyaszthatóság érdekében.

Egyik ilyen híres keverék, ami a mai napig a kedvencek polcán áll, a gin tonic lett. Ahogy a nevében is benne van, gint kevertek az üvegekbe. Ehhez hasonlóan más koktélok is sokszor tartalmazzák, bár ma már lényegesen kevesebb kinin van benne, mint eredetileg. Édesítéséhez kukoricaszirupot, cukrot és más édesítőket használnak.

Az idrinks.hu oldalon talál hagyományos tonicot és olyan különlegességeket, amelyek levendulával, naranccsal vagy hibiszkusszal ízesítettek. A nagy rajongóknak érdemes minden ízt kipróbálni, hogy megtalálják a biztos kedvencüket