A tricikli legyőzi a félelmet

A tricikli legyőzi a félelmet

2020-03-03 Off Írta: admin

Vannak olyan találmányok, amelyek arra hivatottak, hogy megkönnyítsék a hétköznapi életet. A triciklik már egészen kicsi gyerekkortól elkísérik az embereket, hiszen legelőször babakocsikon látjuk megoldásként. Ezek a gyerekszállítók könnyen kormányozhatók és létezik olyan változatuk is, ami a nagyobb babáknak lett kitalálva.

Itt az anyuka hátulról irányíthatja a gyereket. Később már gyerekeknek való triciklik is megvételre kerülhetnek, ami a pótkerék használatát helyettesíti. A fiatalok így gyorsan elsajátítják a magabiztosságot és kiélvezik a száguldozás örömét. Természetesen felnőtt változatban szintén kapható. Sokan nem voltak olyan szerencsések, ami a gyerekkort illeti és nem tanultak meg két keréken egyensúlyozni.

Mások nem rendelkeznek jó koordinációs képességekkel, sokan pedig a kényelmet választják. A triciklik akkor is jó választást jelentenek, ha rettegünk a kanyaroktól, esetleg a környékünkön tipikus az, hogy folyamatos a megállás és leszállás. Sokan akkor is mellette döntenek az autó helyett és azzal járnak bevásárolni, esetleg a strandra, ugyanis a két hátsó kerék közé felszerelhető egy strapabíró és igen hatékony kiskosár, amibe akár a házi kedvencünket is beletehetjük.

Azok, akik valamilyen mozgásszervi problémával küzdenek, betegség miatt vagy egy balesetből kifolyólag, azoknak sem kell lemondaniuk a sport öröméről, a triciklik ugyanis számukra is könnyen kezelhető. Ezekhez a háromkerekűkhöz jár sebességváltó is, ami kényelmessé teszi a felfelé haladást és gyorsabbá az egyenes úton való tekerést.