A zománcfesték szakszerű használata

A zománcfesték szakszerű használata

2020-09-30 Off Írta: admin

Kültéri vagy beltéri renoválás, csinosítás során több olyan festékre is szükség lehet, amelyek kiállják az idő vasfogát. A zománcfesték ezek közül az egyik, ami mindenféle fa és fém megszépítésére hivatott.

Ezen felül különböző faszerkezetek, mint az ajtók, ablakok, rácsok, kerítések, valamint acél lefestésére is alkalmas. A megjelenését tekintve lehet választani a fényes, a matt, a színes vagy a selyemfényű típusokból. Általában előzetes csiszolást és portalanítást követően érdemes a kijelölt felületre felvinni.

A száradási idő is eltérő lehet, de a 2 nap is teljesen elfogadható időintervallum. Ecset vagy henger közreműködésével lehet egyenletesen felhordani a kívánt helyre. A zománcfesték esetében jó, ha 2 réteg kerül fel és hígítani pedig nem kell.

Ha esetlegesen nem tetszene a végeredmény, úgy 24 órán belül lehetőség van az átfestésre, például másik szín használatával. A zománcfesték használatakor a tartós és szép végkifejlett érdekében, a felületek előkészítése talán az egyik legfontosabb lépés.