AdBlue 10 l: milyen előnyöket garantál?

AdBlue 10 l: milyen előnyöket garantál?

2022-07-22 Off Írta: seditor

A környezetvédelem fontosságát a 21. században nem lehet vitatni. Az autóiparban is arra törekednek a gyártók, hogy különféle módszerekkel, megoldásokkal és anyagokkal csökkentség a kipufogó gázok negatív hatásait. Ezért is lett annyira népszerű az AdBlue 10 l, ami pontosan ezt a célt szolgálja. Miről van szó?

Egy olyan folyékony, tiszta oldat ez, amelyik ioncserélt vízből és autóipari karbamidból épül fel. SCR, azaz szelektív katalitikus redukciós rendszerű gépekhez tervezték ezt, aminek a legfőbb feladata a nitrogén-oxid kibocsátás csökkentése. A folyamat során az AdBlue 10 l az SCR katalizátorba fecskendezve vízzé, levegővé és nitrogénné alakítja a kipufogó gázok ártalmas nitrogén-oxidjait.

Ennek pedig az előnye, hogy sokkal gazdaságosabb is lesz a gépjármű használata. Milyen egyéb pozitívumok adottak? Biztos, hogy minimum 60%-kal csökken a nitrogén-oxidok kibocsátása, illetve legalább 80%-kal kevesebb lesz a részecskeszám-kibocsátás. Ami még előny, hogy akár 7%-os is lehet a szén-dioxid csökkenés. Ezeket a pozitívumokat pedig manapság komolyan kell venni.