Asztali szerepjáték sokoldalú dobókockával

Asztali szerepjáték sokoldalú dobókockával

2022-07-02 Off Írta: seditor

Nagyon sok szülőnek fogalma sincs, hogy valójában amikor a gyermekük játszik, akkor tanul és dolgozik. Az asztali szerepjáték családi kedvenc lehet, hiszen mindenkiből előjönnek olyan dolgok is, amelyek a komoly hétköznapokban nem mutatkoznak meg. A gyermekeknek fontos, hogy a szülő ne csak autoritás legyen, hanem megmutathassa emberi arcát.

Erre nem mindenki képes az asztali szerepjáték használata nélkül. Mint minden szerepjátékban, itt is a mesélő szerkeszti össze a történetet, meghatározott szabályok alapján. Aztán a sokoldalú dobókocka segítségével válhat az asztali szerepjáték igazán izgalmassá, hiszen a több mint 6 oldal számos újabb lehetőséget kínál.

Elsősorban a fantáziáé a főszerep a játékban, hiszen mindenki olyan karaktert ölthet magára, ami távol lehet attól, amilyen ő a valóságban. A bőrünkből nem tudunk kibújni, így azért a kiindulópont mindig mi vagyunk. A játékok úgy vannak összeszerkesztve, hogy a szereplők kénytelenek együttműködni, ami az életet modellezi.

Ezen keresztül a gyerekek először játékos formában találkoznak az élet szabályrendszerével és megtanulnak beilleszkedni, elfogadni olyan helyzeteket, amelyek nem mindig kedvükre valók. Az asztali szerepjáték hossza nem ismert előre, így nem érdemes hozzákezdeni, ha csak kevés idő áll rendelkezésre. A mesélő folyamatában is alakíthatja a történetet, ha az események úgy kívánják. Ez teszi izgalmassá az egészet. Sokan több nap alatt érnek a történet végére, ami azért jó, mert nem kell elsietni a mese kibontását.