Az áramláskapcsoló sok kellemetlen helyzettől kímélhet meg

Az áramláskapcsoló sok kellemetlen helyzettől kímélhet meg

2023-11-17 Off Írta: seditor

A keringetéses fűtési rendszerek és az ivóvizes hálózatok lelke a szivattyú, ami a hatékonyabb működés érdekében, kiegészíthető különféle berendezésekkel. Az egyik ilyen jellegű hasznos készülék az áramláskapcsoló, aminek feladata, hogy a szükségletnek megfelelően ki- és bekapcsolja a szivattyút és jelezze, ha a szívóoldalon megszűnne a vízellátás.

Az első funkciónak köszönhetően, az áramláskapcsoló optimalizálja úgy a hőleadást és a vízellátást, mint az energiafogyasztást is. Alacsony vízértéknél ugyanez a kapcsoló leállítja a pumpa működését és ezáltal védi a gépet a leégéshez vezető üresjárattól, azaz a rendszerbe iktatása révén, elkerülhető a kitermelő, forgató egység meghibásodása.

A kereskedelmi forgalomban többféle típusban megtalálható a készülék, ilyenek például az elektromágneses, az ultrahangos és az örvényáramos változatok. Az evohomeshop.hu webáruházban több Honeywell torlólapátos áramláskapcsoló érhető el, mégpedig SPDT kimenettel, akár agresszív közeg esetében is alkalmazható rozsdamentes acéllapáttal felszerelt kivitelben.