Az elektromos fűtés napelemmel praktikus és megtérülő korszerűsítés

Az elektromos fűtés napelemmel praktikus és megtérülő korszerűsítés

2022-09-02 Off Írta: seditor

A megújuló energiaforrások felhasználásnak híveként szeretne olyan korszerű megoldáshoz folyamodni, amivel megreformálhatná az otthona fűtési rendszerét? Nos, az elektromos fűtés napelemmel tökéletes választásnak bizonyul ebben az esetben. Tévhit, miszerint a szolárrendszerrel kizárólag az épület áramigénye elégíthető ki: ezekkel a nagyszerű, környezetbarát és ergonomikus berendezésekkel a háztartás fűtésrendszere is kielégíthető.

A napelemekkel tehát a fűtési számla is lenullázható, kár lenne hát kihagyni ezt a felbecsülhetetlen értékű lehetőséget. Fontos azonban tudni, hogy a napelemes panelek nem minősülnek napkollektornak, tehát képtelenek önmagukban meleg vizet előállítani.

Amennyiben az adott épületben már megoldott a radiátorok kiépítése, hőszivattyú, villanyradiátor és villanykazán telepítésével csatolhatjuk össze a fűtésrendszert és a villamosenergiát termelő szolárrendszert. Az elektromos fűtés napelemmel tehát megvalósítható korszerűsítés, amely egyébként a befektetett összeget is visszahozza néhány éven belül.