Az elektromos kerékpár manapság igen népszerű

Az elektromos kerékpár manapság igen népszerű

2023-11-16 Off Írta: seditor

Úgy egészségügyi, mint környezetvédelmi szempontból, a biciklivel való közlekedés kiemelt helyet foglal el a szabadban végzett tevékenységek körében. Ennek a folyamatnak az elektromos kerékpár a könnyített változata, hiszen ezeknél a kétkerekű járgányoknál kevesebb erőfeszítést igényel a haladás, bizonyos fajtáknál pedig egyáltalán nincs szükség emberi erőkifejtésre.

A tisztán elektromos kerékpár esetében a sebesség egy gázkarhoz hasonló karral határozható meg, egyáltalán nem kell pedálozni. Az úgynevezett pedelec változatnál az elektromos motor és a pedálozás együtt hajtja a bringát, az erőkifejtésre a motor csak rásegít, de nem helyettesíti azt. Az ilyen jellegű modellek alkalmasak akár városi közlekedésre, akár hosszabb kirándulások megtételére olyan társasággal is, aminek tagjai eltérő edzettségi szinttel rendelkeznek. A használat előtt mindkét típusnál ajánlott az akkut feltölteni a megfelelő szintre, hogy útközben ne kerüljön sor meglepetésre. Az elektromos kerékpár kiváló társ lehet a napi szintű ingázásban, de az áruszállításban is. A hagyományos tekerős kerékpár sem veszítette el a jelentőségét az elektromos változatok megjelenésekor, mindmáig nagy érdeklődésnek örvendenek, a simán pedálmeghajtású biciklik is. Ezekből, akárcsak az akkusokból, számos különféle kialakítású modell áll az érdeklődők rendelkezésére a berguson.hu webáruházban, korra és nemre való tekintet nélkül, tehát a webhelyen mindenki meg fogja találni a számítását a termékkategóriákban.

Megtalálható itt az MTB kerékpár, akárcsak a dirt, a fat bike, a crosstrekking, a túra trekking, a városi vagy országúti használatra szánt bringák, a fitneszre alkalmazható változatok, de a fixi, illetve örökhajtók és a cyclocross is. Ezeken felül, a kerékpár kategória tartalmazza a triatlonozásra is alkalmas változatokat, a BMX-eket, a könnyen szállítható, összecsukható bicikliket és a látványos, 2-3 személyre tervezett speciális tandemket is, amelyek alkalmasak akár családi, akár baráti kirándulásokra is.