Az Unicum Szilva igazi különlegesség

Az Unicum Szilva igazi különlegesség

2023-06-07 Off Írta: seditor

A hagyományos variációhoz hasonlóan, ez is 40 féle gyógy- és fűszernövényből készül. Az Unicum Szilva egyedisége abban rejlik, hogy a már kész párlatot féléven át érlelik tölgyfahordóban, aminek a fenekére aszalt gyümölcs kerül. Az ital a 2012-es piacra kerülése óta hatalmas népszerűségre tett szert.

Az alkoholtartalma 34,5 %, ebből kifolyólag 18 éven aluli személyeknek nem árusíthatják az üzletek. Ezzel a újítással a gyártó azokat szeretné megszólítani, akik már próbálták a hagyományos változatot, viszont jellegzetes kesernyés íze miatt nem zárták a szívükbe.

Az Unicum Szilva könnyed, harmonikus és gyümölcsös zamata mindenkit rabul ejt. Érdemes megemlíteni, hogy a világon az első olyan gyógynövényekből készült likőr, amit gyümölcságyon pihentetnek.

Egy baráti összejövetel vagy családi vacsora alkalmával tökéletes választás, hiszen az Unicum Szilva nemcsak nagyszerű hangulatjavító, hanem segíti az emésztést is. Vacsora előtt, ha van rá lehetősége, akkor érdemes egy pohárkával elfogyasztania.