Bírja a strapát a lineáris csapágy

Bírja a strapát a lineáris csapágy

2019-09-22 Off Írta: admin

Nagyon sokféle csapágy létezik, ám mindnek az a szerepe, hogy csökkentse és eloszlassa a különféle alkatrészekre eső erőhatásokat. A lineáris csapágy nélkül nem bírnák sokáig a különféle mechanikus gépek, még akkor sem, hogyha a legellenállóbb anyagokból készülnének. Elég csak a kerék és a tengely esetére gondolni.

Valaha a szekérkereket csak egyszerűen rászerelték a tengelyre, bezsírozták és így használták. Nem kellett hozzá sok idő, mire annyira elkopott mindkét alkatrész, hogy azokon már csak a csere segíthetett.

A lineáris csapágy általában egy tengelyen végez kétirányú mozgást, de bizonyos esetben forgó mozgásra is szükség lehet, az adott berendezés esetében.

Rendelés esetén mindenképp fontos a pontos lineáris csapágy méretek megadása, mert csak ez alapján választható ki a megfelelő modell. A lineartechnik.hu lineáris csapágy keresővel rendelkezik, ami jelentősen megkönnyíti az online rendeléseket. A kínálat hatalmas és a minőségre sem lehet panasz. Az iparban a megvezetések közül ez számít a leginkább költséghatékony megoldásnak.