Biztonságos kuktával főzni?
Igazán különlegesnek számít az edények között, mivel a benne keletkező nyomás miatt, jelentősen felgyorsítja a főzés folyamatát. A kukta ebből a szempontból egy fantasztikus találmány, amit bárki beszerezhet, nem kerül sokba és nagyon praktikus.
Bizonyos húsokat elég sokáig kell főzni ahhoz, hogy kellemesen omlós állagot érjenek el. Ahhoz, hogy a marha- vagy bárányhúst puhára főzzük, órákba telne egy egyszerű edénnyel.
Nemcsak időt, de rengeteg energiát is megtakaríthatunk a kukta használatával, mivel nem kell annyit égetni a gázt vagy az elektromos tűzhelyet. Sokan tartanak a kukta alkalmazásától, mert bizony nem egyszer előfordult már, hogy felrobbant.
Ezt a biztonsági szelep elzáródása okozza. Ez általában a régi kukták esetében fordul elő, amelyeknél nem figyeltek oda a szelep tisztítására. Egyébként teljesen biztonságos, ráadásul pazar fogások készíthetőek a segítségével. Mesterszakácsoknak érezhetjük magunkat, hiszen ínycsiklandozó fogásokat készíthetünk, amitől mindenki megnyalja majd mind a 10 ujját az asztalnál.