Bontókalapács a bontási műveletekhez

Bontókalapács a bontási műveletekhez

2019-03-15 Off Írta: admin

Az építkezéseken, mielőtt az épület létrehozása elkezdődne, szükség van néhány megelőző munkafázisra. A terület előkészítése, az útalap kiemelése és a közművesítés nagymennyiségű bontást igényelnek, amelyekhez bontókalapács szükséges.

A bontókalapács fel tudja törni a legkeményebb útburkolatot is, amit aztán a szakemberek az épület leendő igényeinek megfelelően alakítanak majd. Korábban erre a feladatra pneumatikus bontóeszközöket használtak, amelyek túl zajosnak bizonyultak és nagyon megterhelőek voltak a kezelő személyeknek.

Ráadásul hatékonyságban is alulmaradtak, a ma népszerű hidraulikus működésűekhez képest. A legmodernebb bontókalapácsban már speciális, több pontra ható rezgéscsillapítási rendszer található, hogy a használó személyzet izomzata és vázrendszere ne károsodjon a megterhelő munka közben.

Annál is inkább, mivel nagyon oda kell figyelniük a feladatukra, ami nagy felelősséggel jár. Az épület legfontosabb része az alap, ami csak akkor lesz tökéletes, ha a terület megfelelően elő van készítve.