Dagadt láb kezelése az étrenden keresztül

Dagadt láb kezelése az étrenden keresztül

2023-04-03 Off Írta: seditor

A lábak dagadása gyakori probléma. Szinte minden felnőtt találkozik vele, amikor hosszú ideig áll a lábán, különösen a nyári tikkasztó hőségben. Leggyakrabban azonban mégis az idősebbeknél okoz problémát. A dagadt láb kezelése házilag többféle formában véghezvihető. Ezek közül a legnépszerűbb a túlzott folyadékbevitel megelőzése. Ennek érdekében ajánlott korlátozni a sóbevitelt, valamint a füstölt ételek, édességek, erős tea és kávé fogyasztását.

Ha a dagadt láb kezelése házilag az étrend módosításán keresztül történik, tanácsos petrezselymet, spárgát, feketeribizlit, epret vagy fokhagymát beiktatni a menübe, a víz eltávolítása érdekében. Az áfonya és a tőzegáfonya szintén jó vízhajtó. Sőt, erre a célra ezen növények bogyóit és leveleik főzetét is használhatjuk. Hatékony ebben a tekintetben a köménymagból készült főzet is. A hagyományos tea csipkebogyóból készült teával helyettesíthető. A dagadt láb kezelése házilag egy komplex, vizelethajtó hatású készítménnyel is történhet, ami szinte bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.

Magnézium gyerekeknek a kiegyensúlyozott fejlődéshez

Ahhoz, hogy a kis lurkók energikusak, egészségesek és vidámak legyenek, a szervezetüknek nem szabad hiányt szenvednie az alapvető, biológiailag aktív elemekből. Az orvostudomány szerint, a magnézium gyerekeknek számos létfontosságú folyamatban vesz részt, ezért ezen elemek egyikének tekinti. Az emberi szervezet működésében kulcsszerepet játszó 11 kémiai elem közül, a Mg-ra van a legkisebb mennyiségben szükség.

Ettől függetlenül, az elem részt vesz a szervezet összes kulcsfontosságú folyamatában, beleértve az izomműködést, az idegsejtek működést, a fehérjeszintézist és a csontszövet képződést. Az egyensúly fenntartása különösen fontos a fejlődő szervezetnek. A gyermekek idegrendszere sérülékenyebb, mert még csak most épül fel. A kicsik érzékenyebbek a stresszre is. Bárhol legyenek, otthon, óvodában vagy iskolában, gyorsan tanulnak és hatalmas mennyiségű információt kell megjegyezniük, feldolgozniuk. Tehát a magnézium gyerekeknek befolyásolja az alkalmazkodást és a tanulási sikereket.