Érdemes megismerni mi az a HTML

Érdemes megismerni mi az a HTML

2022-09-14 Off Írta: seditor

Létezik egy szabványos jelölőnyelv a weboldalak létrehozásához, ez mégpedig a HTML. De mi az a HTML és miből áll? Ez a HyperText Markup Language rövidítése. Lehetővé teszi szakaszok, bekezdések és hivatkozások létrehozását, felépítését különböző elemek, például címkék és attribútumok használatával. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a HTML nem tekinthető programozási nyelvnek, mivel nem tud dinamikus funkciókat létrehozni.

Ma már hivatalos webszabványnak számít. A World Wide Web Consortium (W3C) karbantartja és fejleszti a specifikációkat, valamint rendszeres frissítéseket biztosít. Ha még eddig nem tudta volna mi az a HTML, most felvilágosítjuk. Az átlagos webhely több különböző oldalt tartalmaz.

Például egy kezdőlapnak, egy névjegy és egy kapcsolati oldalnak külön fájljai vannak. A HTML dokumentumok olyan fájlok, amelyek .html vagy .htm kiterjesztéssel végződnek. A webböngésző beolvassa a fájlt és megjeleníti annak tartalmát, hogy az internetezők megtekinthessék. Ha még több információt tekintene meg azzal kapcsolatban, hogy mi az a HTML, nézzen be hozzánk!