Érvek a szintező ék mellett

Érvek a szintező ék mellett

2021-04-27 Off Írta: admin

A távtartó keresztek már hosszú évek óta jól bevált eszköznek számítanak a hidegburkolás során. Az alkalmazásuk viszont kissé macerás, nem beszélve arról, hogy a fugázás előtt egyenként el kell távolítani ezeket. Egy nagyobb projekt esetén távtartó keresztből több száz darabra is szükség lehet. A szintező ék ezzel ellentétben sokkal kézenfekvőbb megoldás a hidegburkolást illetően.

A költséghatékonysága az ismételt felhasználásban rejlik. Könnyen pótolhatónak számítanak, amennyiben elhasználódik a készletből néhány darab.

A szintező ék a csemperagasztó megkötése után egyszerűen eltávolítható. A szintező rendszert gyakran 3D keresztnek is nevezik, mivel nemcsak a lapok közötti távolság beállítására alkalmas, hanem a segítségével a szintkülönbségek is kiküszöbölhetőek. Az egyenetlenségek kellemetlen negatívumokkal járnak.

A résekben megtapad a piszok, táptalajt kínálva ezzel a penésznek. Sérülékenyebbé válik a felület, letörhetnek a sarkok vagy a szélek. A szintező ék használata mindenképp több előnnyel jár, mint hátránnyal.