Fontos a focicipők ápolása

Fontos a focicipők ápolása

2022-04-04 Off Írta: seditor

Minden pályafelületre más és más variáció felel meg. A focicipők kiválasztásánál mindenképpen figyelembe kell venni ezt a tényezőt. Ha ezt nem teszi meg, akkor számolnia kell az esetleges sérülésekkel. Az anyag is nagy szerepet játszik a beszerzésnél. A legtöbben a bőr és a műszálas változatokat részesítik előnyben.

Léteznek olyan típusok is, amelyeknek a kivitelezésekor mindkét textilt felhasználják, azonban ezek ritkák. A bőr verzió érzékenyebb a szintetikus anyagoknál. Sűrűn kell mosni, kenni és ápolni az erre alkalmas szerekkel. A bőr focicipők játék közben valamelyest megnyúlnak, ezért vásárlásnál egy kicsit kisebb méretet célszerű választani. A műszálas lábbelik karbantartása jóval egyszerűbb. Használata után elegendő csupán lemosni és megszárítani.

A szaküzletekben kaphatóak különböző szerek, amelyekkel a termékek élettartama meghosszabbítható. Megfelelő gondozás esetén, hosszú évekig viselhető. A pontos méret meghatározása rendkívül fontos. A focicipők minőségi változataiban nagyszerű élmény lesz a játék.