Fűtésre optimalizált klíma fordított ciklussal

Fűtésre optimalizált klíma fordított ciklussal

2023-02-23 Off Írta: seditor

Úgy tűnik, manapság az a tévhit járja, hogy a klímaberendezések üzemeltetése nagyon drága. A légkondicionáló bekapcsolása a forró nyári napokon vagy a hideg téli estéken igazi luxus lehet. Valójában, a fűtésre optimalizált klíma használata az egyik leginkább energiahatékony módszer, ha helyesen végzi.

A fűtésre optimalizált klíma gazdaságos választás, hiszen többet spórolhat vele, mint sok más típusú elektromos berendezéssel. Tartsa a termosztátot kényelmes 18 C fokon, ez a leghatékonyabb hőmérséklet-beállítás a légkondicionálóhoz télen. Ennek a hőmérsékletnek a fenntartása lehetővé teszi, hogy a leghatékonyabb szinten működjön. Minden fokkal egyre magasabb az üzemeltetési költség, ilyenkor 10%-kal növekedhet.

Az osztott rendszerű, fordított ciklusú, fűtésre optimalizált klíma ideális választás közepes és nagy szobákhoz vagy nyitott terű lakóterekhez. Amennyiben kevés a hely és több helyiséget is fel kell melegíteni, a multi-split rendszer több szobát is lefed, egyetlen kültéri egységgel.