Gyorsan megoldható a gipszkarton előtétfal készítése

Gyorsan megoldható a gipszkarton előtétfal készítése

2023-07-07 Off Írta: seditor

Eljön az a pillanat, amikor már az otthonunk felújítása, átalakítása nem várhat tovább. Bár a benti munkálatok jelentős része elvégezhető télen, azért mégis szerencsés ezt a folyamatot inkább a nyári hónapokra időzíteni, amikor a szellőztetés semmilyen problémát nem okoz és még a bútorok jelentős része kipakolható az udvarra. A gipszkarton előtétfal készítése profi tervezést követel, a kivitelezéséről nem is beszélve.

Többnyire olyankor előnyös ennek a megoldásnak az alkalmazása, amikor jól jön némi belső hőszigetelés a hideg felületek megszüntetésre, vagy éppen a szerelvények eltakarása kerül előtérbe. Voltaképpen száraz vakolatként ugyanúgy használható a gipszkarton előtétfal készítése, ami utólagosan könnyen festhető felületet biztosít, bár fontos tisztában lenni vele, hogy az eredeti szobaméretekből elvesz valamennyit.

Egyre népszerűbb a gipszkarton válaszfal készítése

Egy nagyobb átalakítás következtében már nem kell a falakat feltétlenül áttörni, mert a belső terek többféle módon átformálhatóak. A nagyobb helyiségekből könnyen kihozhatunk több kisebbet. A gipszkarton válaszfal készítése ebben nyújt hasznos segítséget. Egyszerűen öröm dolgozni ezzel az alapanyaggal, mivel könnyen szabható és jóformán felesleg sem marad utána, mert minden darabja bedolgozható.

Teljes mértékben környezetbarát, így semmilyen szennyezést sem okoz a jelenléte. Amire szükség van mindössze, az a stabil tartóprofilok kialakítása. Ezek készülhetnek fából vagy fémből, természetesen stabil rögzítéssel. A gipszkarton válaszfal készítése még hobbi barkácsolóknak is megoldható, egy profi szakembernek pedig szinte gyerekjáték.

Kiváló megjelenéssel bír a gipszkarton polc

Gyakran okozhat problémát, hogy sok olyan dekoráció vagy más holmi van, aminek nem találunk helyet a lakáson belül. Ha unjuk a gardróbokat, fiókokat, akkor bártan kiépíthető néhány egyedi gipszkarton polc, például kivilágított változatban. Az előre gyártott burkolóelem könnyen bármilyen méretre szabható, ezért remekül alkalmas egyedi formák készítésére.

Amire viszont megéri figyelni, hogy a terhelhetőség csak adott korlátok között mozog. A gipszkarton polc felületére nedves dolgokat szigorúan tilos helyezni, ugyanakkor száraz környezetben térelválasztó elemként is megfelel. Némi kreativitással valóságos dekorációs elemmé tehető, ami a lakás ékét képezi.

Mikor hasznos az álmennyezet készítése?

Vannak olyan ingatlanok, ahol a belmagasság már alapból nagyobb a megszokottnál. Ezeknél a helyiségeknél a fűtés költsége nagyban csökkenthető az álmennyezet készítése révén. Az energiahatékonyság könnyen javítható a megfelelő szigetelés elvégzésével, ezért gyakran még akkor is megfontolandó az építés, ha amiatt veszteség lesz a tér méretéből, az eleve alacsony szobáknál.

Tömbházaknál az álmennyezet készítése javítani tudja a hangszigetelést, így a szomszédok mindennapi tevékenységei nem fognak problémát jelenteni. Dekorációs szempontból sem utolsó dologról van szó, mert egyedi, akár hullámos formák, kiemelések megteremtésére is nyílik mód, valamint a világítás beépíthető a felületbe, ami tovább fokozza a sajátos hangulatot. Nincs más teendő, mint tervezni, majd következhet a profi kivitelezés.