Hódít a pompás speciality kávé

Hódít a pompás speciality kávé

2023-04-01 Off Írta: seditor

Napjainkban több mint 100 kávéfaj ismeretes, de csupán az arabica és a robusta termése vált széles körben elterjedtté. Viszont a fekete főzet rendszeres fogyasztói között egyre felkapottabb a speciality kávé, ami tényleg minden tekintetben különleges, a szokványostól igencsak eltérő.

A nemrég felbukkanó új irányzat elindítói a hagyományos kávézáshoz képest egy jóval magasabb minőségi szintet céloztak meg, úgy a zöld kávét, mint a pörkölési technikát illetően, de az elkészítési mód is merőben más, mint a megszokott. A kávészemek világosabbra vannak pörkölve, így előtérbe kerülnek a gyümölcsben lévő ízjegyek. Fontos az is, hogy a felhasznált víz megfelelően szűrt legyen és az ásványi anyagok sem elhanyagolhatóak.

Az alkalmas eszközök segítségével, némileg több odafigyeléssel, idő- és energiaráfordítással, otthon is elérhető a nem mindennapi kávéélmény. A vadonatúj ízvilág felfedezésére vágyóknak, az igényesség és a rendkívüli aromák kedvelőinek érdemes kipróbálni a speciality kávé elkészítését.