Idealista nő volt Boleyn Mária

Idealista nő volt Boleyn Mária

2022-02-09 Off Írta: seditor

A hírnévnek és hatalomnak mindig nagy ára van, amit előbb vagy utóbb meg kell fizetni. Pontosan ez történt Boleyn Anna esetében, aki VIII. Henrik híres-hírhedt felesége volt, majd végül lefejezték. Rögös út vezetett a csúcsra, de a komoly babérokra törő nő legalább elérte a célját, mielőtt szörnyű halált hallt. Ezzel szemben, testvére Boleyn Mária már sokkal szerényebb élettel is beérte, aminek jóval boldogabb vége szakadt.

Nem meglepő, hogy kevesen hallottak róla, ugyanis főként csak szeretői szerepeket töltött be a francia, majd angliai udvarokban, végül pedig egy testőrbe szeretett bele, akivel titokban összeházasodtak. Még ez előtt Boleyn Mária minden bizonnyal az angol királynak a gyerekeit szülte meg, hiszen vele állt szeretői viszonyban. A sors fintora, hogy az uralkodónak nem lettek törvényes utódai. A történet nem éppen egy szerető családi életet fest le, hiszen Boleyn Mária és Anna apja arra használta lányait, hogy minél magasabbra jusson a ranglétrán. Végül megromlott a testvérek között a viszony és teljesen elidegenedtek egymástól.

Boleyn Mária élete szépen záródott

Miután Boleyn Mária mindig idealista volt, amiből fakadóan a szerelmet és boldogságot kereste, nem igazán érezte magát jól azokban a viszonyokban, ahol csak a testiségé volt a főszerep. Bár alkalomadtán biztosan hitt abban, hogy több lehet belőle, mint egyszerű ágyastárs, de lelke mélyén biztosan tudta, hogy ez nem így lesz. Testvére viszont teljesen célratörő volt és ennek érdekében mindent bevetett.

Úgy érezte semmi sem drága azért, hogy megkapja a hatalmat. Meg is lett ennek az ára. Boleyn Mária ezzel szemben még megérte, hogy lányát Katalint befogadta az udvar és boldog házasságot kötött, de fiát Henriket nem láthatta, miután Anna egy cisztercita kolostorba adta azt követően, hogy az ő gyámsága alá helyezték. Végül Mária férjével egyszerű vidéki életet élt, amiben igazán boldog volt és több gyerekük született. A colore.hu sokkal részletesebb leírást találunk erről a kis történetről, ami a két testvér nagyon különleges életét dolgozza fel és sok tanulsága van.