![Ízletes fogások gyorsfőzőben](https://www.progressziv.hu/wp-content/uploads/2021/07/ed13-900x641.jpg)
Ízletes fogások gyorsfőzőben
A kukta a háziasszonyok egyik legnagyobb segítsége. A gyorsfőző néven szintén emlegetett edényben néhány perc alatt elkészíthetőek azok a fogások is, amiket hagyományos edényekben több órán át kell főzni.
A gyorsfőző egy teljesen zárt edény, amiben a gőz megpuhítja az ételeket. Sokak kedvence a marhahús, de csak kevesen fogyasztják otthon, mert időigényes az elkészítése. Ha nem hagyunk elég időt vagy nem gyorsfőzőben készítjük, akkor gyakorlatilag olyan az állaga, mint a guminak.
A kukta nem az ördögtől való, mégis sokan félnek használni, a benne uralkodó magas nyomás miatt. Pedig csak néhány egyszerű szabályt kell betartani, amelyek mellett kiélvezhető a gyorsfőző minden előnye.
Először is ne nyissuk ki, miközben fő benne az étel. Miután levettük a szelep segítségével, győződjünk meg arról, hogy már nincs nyomás alatt. Minden használat előtt ellenőrizzük, hogy a szelep rendben van. Ezeket betartva nem történhet baj, hiszen a vastag fala remekül ellenáll a benne uralkodó nyomásnak. Felgyorsítja és leegyszerűsíti a fogások elkészítését.