Jól járunk a laminált padlóval

Jól járunk a laminált padlóval

2020-10-05 Off Írta: admin

Közkedvelt padlóburkolatnak számít, mivel időtálló, olcsó és gyorsan lerakható. Egy kis gyakorlással, akár saját magunk is mestereivé válhatunk a laminált padló lerakásnak.

De mégis mi szükséges a hibátlan végeredményhez? Elsősorban a megfelelő minőség kiválasztása. Könnyen mellé lehet nyúlni az olcsó és silány termékekkel, ezért nem árt meggyőződni arról, hogy valóban megbízható forrásból készülünk beszerezni a laminált padlót.

Az előkészületek szempontjából egy tökéletesen sík felületet kell kialakítanunk, ha ez eleve még nem adott. Ezt önterülő aljzatkiegyenlítővel oldhatjuk meg a leghatékonyabban. A laminált padló alól nem hiányozhatnak az alátét fóliák és a hangszigetelő lapok sem. Padlófűtés esetén ennek megfelelő alátét anyagot kell választanunk.

Minél nagyobb darabokkal dolgozunk, annál hamarabb végezhetünk, még egy nagyobb terület esetén is. A vízálló laminált padló jól mutat a konyhában és a fürdőszobában. A lefektetés során precízen kell eljárnunk a méretre vágáskor. Számos színárnyalat és mintázat közül választhatunk.