Kerti dísznövények, amelyekkel télen sem kopár a táj

Kerti dísznövények, amelyekkel télen sem kopár a táj

2021-04-23 Off Írta: admin

Az örökzöldeket mindig különlegeseknek tartják, mert ezek az év bármelyik szakaszában gyönyörűek. A stabil vonzerő és a változatlanság lehetővé teszi, hogy bátran kísérletezzünk a hideg fagyokat is átvészelő kerti dísznövények és az évelő virágok harmonikus kombinációival. De tudnunk kell azt is, hogy az örökzöld kultúrák esztétikai jellemzői mindig alacsonyabbak, mint a gyakorlati hasznuk.

Az örökzöld kerti dísznövények felelősek az udvar vonzerejéért egész évben, még télen is. Az elültetésük a tájrendezés alapjának számít. Amikor minden ideiglenes, színes és virágzó nyári felvonulás véget ér, a kert kialakításának szépsége a fő paraméter alapján ítélhető meg. Azaz, hogy van-e benne elég örökzöld, hogy a táj a leghidegebb évszakban se legyen unalmas.

Ezeket a leggyakrabban tűlevelű kultúrákat egyenként vagy egész csoportokban, egymással kombinálva helyezik el. Kiválóan harmonizálnak, fokozzák egymás megjelenését és funkcióit. Ha nem szeretné, hogy az udvar télen üresnek és élettelennek tűnjön, akkor ültessen bele többet a kerti dísznövényekből!