Körkivágó többféle méretben

Körkivágó többféle méretben

2020-11-25 Off Írta: admin

Vannak bizonyos helyzetek, amikor egy nehezebb munkát jobb szakemberre bízni. Figyelve a mestert, sokunkban felmerülhetett már az a gondolat, hogy „ezt én is meg tudnám csinálni, csak nekem nincs meg hozzá a szükséges szerszámom“. Ilyen lehet például egy csempevágó vagy körkivágó készlet, esetleg egy gyémánt vágókorong.

Gyakran emiatt bízzák inkább hivatásos szakemberre az olyan munkákat, mint a hidegburkolás. Pedig a modern szerszámokkal és némi tapasztalattal egészen szép eredmény érhető el. Persze, aki nem érzi úgy, hogy a birtokában lenne a szükséges tudásnak, az inkább ne vágjon bele a konyha csempézésébe, de a nappaliban a járólapok is érdekesen fognak kinézni, hogyha bizonytalanok vagyunk abban, amit csinálunk.

Egy lapszintező készletre és egy körkivágó szettre mindenképp szükség van, hogyha tökéletes munkát szeretnénk végezni. Ki ne szeretne tökéletes végeredményt a saját fürdőszobájába? Nyilván mindenki erre törekszik, ezért jó befektetésnek számít beszerezni többek között az ideális körkivágókat.

A fali csatlakozók helye, a lefolyó nyílása és a vízcsövek körüli részek pontos illesztést kívánnak. Elég gyatra látványt nyújt egy sarokcsiszolóval összekarcolt lap, főleg ha a vágat nyoma kikandikál a villanykapcsoló alól. A körkivágóval ezzel szemben teljesen szabályos lyukat alakíthatunk ki. Az intenzív használat esetén magas hő keletkezik, ezért érdemes hűteni a körkivágót, ami vízzel oldható meg. Ennek a további előnye, hogy a használata során nem keletkezik por, ami megnehezítené a munkát.