Lehet spórólni a használt arany gyűrű vásárlásával

Lehet spórólni a használt arany gyűrű vásárlásával

2019-08-29 Off Írta: admin

Minden dolog, ami új, amit elsőként hozunk ki a boltból, sokkal többe kerül, mint amit másodkézből vásárolunk. A használt arany gyűrű saját történettel rendelkezik, amit vagy megismerhetünk, vagy nem. Mivel más már hordta, jóval olcsóbban tudunk hozzájutni, mintha újként vennénk. Ez a financiális értéke, van azonban másfajta is, amit eszmei értéknek hívunk.

Minden apró tárgy fontos volt a használójának és idővel fontossá válhat azoknak is, akik kapcsolatban voltak az illetővel. Gondoljunk csak arra, hogy a családi ékszert mekkora becsben tartják sokan. Olykor végtelenül egyszerű, hétköznapi gyűrűk, láncok, medálok szállnak egyik generációról a másikról, ezeknek pedig alig van pénzben mérhető értéke, ha mondjuk zálogházba adnánk őket.

Az a tudat viszont, hogy 4-5 generáció óta anyáról lányára száll át, mindennél fontosabbá teszi az viselőjének vagy tulajdonosának. Könnyen elképzelhető, hogy egy boltból vásárolt használt arany gyűrűnek már több évszázados múltja van és megjárt számos országot.