Melyek a legfontosabb füstcsövek és idomok?

Melyek a legfontosabb füstcsövek és idomok?

2019-11-24 Off Írta: admin

Szerencsére van bőven választék, ha a minden szempontból megfelelő kandallót szeretné megtalálni az ember. Az egyik, manapság igazán felkapott modell a légfűtéses kandallóbetét, ami a hagyományos cserépkályhánál mindenképp jobbnak bizonyul. Miben is előnyösebb ez?

Nos, a szerkezetnél megfigyelhető a gyors felfűtési idő, és a helyiség légtömegének teljes átmozgatása jellemzi ezt. Ezért is annyira hatékony ez. A kandallóbetét nagyméretű hőálló üvegén keresztül a pattogó tűz látványa biztonságosan és relatíve egyszerűen a lakásba varázsolható.

Amikor az építésre kerül sor, akkor légcsatornán keresztül, külső légforrásból bevezetett égési levegővel táplálható kivitel kialakítására kell törekedni. A légfűtéses kandallóbetét azért is nagy kedvenc, mert ez gyakran jóval olcsóbb, mint más modern berendezések.

Azonban van egy hátránya is, amit sokan nem is negatívumként tartanak számon. Ez pedig nem más, mint a tény, hogy a légfűtéses kandallóbetét nagyobb odafigyelést és törődést igényel. Mire kell itt gondolni? Nos, a tűzifa elkészítése, raktározása-szárítása, a helységbe történő behordása, majd a folyamatos tűz rátétel mind ide tartozik.

A légfűtéses eszköz megvételekor azt észben kell tartsa a tulaj, hogy a szerkezet megépítése szakértőt kíván. Emellett az ő dolga kell legyen még a kémény tervezése, kivitelezése is. Ekkor ugye elengedhetetlennek bizonyulnak a füstcsövek és idomok. A kandalló, akárcsak ezek a kellékek megvehetőek a benkel.hu weboldalon.

A cég felhozatalában az ember egyszerűen megtalálhatja a kandallókhoz szükséges szerelvényt, füstcsövet, könyököt, bilincset és bekötőidomot. A shopban megtekinthetőek és meg is rendelhetőek a fekete acél és saválló csövek, könyökök egyaránt. Ezek megvehetőek a 130, 150, 180 és 200 mm-es átmérőjű változatban is.

A füstcsövek és idomok közül a fekete acél csövek elérhetőek 1,5 mm vastagsággal. Ezeket csakis kályhák és mobil kandallók bekötéséhez érdemes felhasználni. A beépített kandallók esetében a 2 mm vastag vagy saválló füstcsövek és idomok szükségesek. Nagy előny ennél shopnál, hogy a füstcsövek és idomok nem drágák és mégis magas minőségűek.