Melyek az alacsony kortizol szint tünetei?

Melyek az alacsony kortizol szint tünetei?

2023-04-25 Off Írta: seditor

Érdemes tudni, hogy a túlterheltség és a folyamatos szorongás eredményeképpen a mellékvese kimerül, ebből kifolyólag pedig jelentkeznek az anti-stressz hormon hiányának a tünetei. Az alacsony kortizol szint fáradtsághoz, hasi hízáshoz, depresszióhoz, a libidó csökkenéséhez és aknés bőrhöz vezethet. Ezek a panaszok természetesen más betegségek esetén is jelentkezhetnek, így célszerű felkeresni egy szakembert, aki meg tudja állapítani a problémák kiváltó okát. Ha kiderül, hogy mégis a mellékvese által termelt hormon a bűnbak, akkor változtatni kell az étkezési szokásokon.

Az alacsony kortizol szint könnyebben helyrehozható, ha reggelire fehérjét és zöldséget, vacsorára pedig proteint és szénhidrátot fogyaszt, mint például a tök vagy az édesburgonya. Meg kell említeni, hogy sötétedés után, ha kék spektrumú fény éri az embert, akkor a szervezet azt úgy érzékeli, mintha nappal lenne, aminek hatására termelni kezdi a hormont, ennek következtében az alvás minősége romlik. Rendszeres testmozgással az alacsony kortizol szint jó eséllyel növelhető. A termék remek választás az egészség megőrzésének és a test öregedési folyamatainak a lassításához. A magnézium-klorid jótékony hatással van a testre. A pozitívumai közé tartozik, hogy higroszkópos, vagyis kiválóan oldódik a vízben. A bőrön keresztüli felszívódásának számos előnye van. A legfontosabb, hogy így alkalmazva megkerüli az emésztőrendszert, ezáltal a tökéletes felszívódás biztosítva lesz.

Az olaj biztonságosan használható, mivel nem károsítja a szöveteket. Ha mégis a só mellett dönt, akkor készíthet belőle fürdőt. Egy kád meleg vízbe szórjon 2 pohárral belőle és hagyja félórán keresztül oldódni. A magnézium-klorid az érzékeny bőrű embereknél bizsergés érzetet válthat ki, de nem kell aggódni, mivel rövid időn belül elmúlik. A fürdő igencsak jó szellemi és fizikai kikapcsolódást nyújt, aminek következtében javul a közérzet. Kissé kiszáradhat a bőr, így testápolóként javasolt kókuszolajat használni, ami optimális hidratálást biztosít. A magnézium-klorid minden formában hasznos a szervezetnek.