Minden, amit az Api Bioxalról tudni érdemes

Minden, amit az Api Bioxalról tudni érdemes

2022-02-01 Off Írta: seditor

Akárcsak a nagyobb állatoknak, mint például a kutyáknak, baromfiknak, sertéseknek és macskáknak, úgy a méheknek is szükségük lehet bizonyos gyógyszerekre. Például az Api Bioxal törzskönyvezett oxálsav hatóanyagú készítmény azért lehet fontos, mert ezzel hatékonyan lehet védekezni a varroa atka ellen, ami sok kárt tehet a méhészetben. Nagy előnye, hogy maximális biztonságot garantál a fogyasztónak, a méheknek, a méhésznek, illetve a kaptárból származó termékeket illetően is. A hatékonysága eléri a 96%-ot, ezért nem is csoda, hogy a méhészek előszeretettel használják ezt. Az Api Bioxal további előnye, hogy a varroa atkák nem lesznek ellenállóak egy idő után a hatóanyagra, így többször is be lehet vetni ezt ellenük.

Mikor érdemes ezt használni? Télen és nyáron jó választás, a fiasításmentes időszakban. Érdekessége, hogy kétféle felhasználási módozat is rendelkezésre áll, ugyanis épp úgy beválik a csurgatás, akárcsak a szublimációs eljárás. Milyen pozitívumokra számíthat az a méhész, ami a Api Bioxal mellett dönt? Ami fontos, hogy precíz adagolást biztosít a családszám ismeretében, illetve bátran használható akkor is, amikor bioméhészetekről van szó. A könnyű alkalmazását igazolja, hogy a Api Bioxal szobahőmérsékleten jól oldódik cukorszirup-oldatban.

Api Herb a különféle fertőzöttségek ellen

Egyéb gyógyszerekre is szükségük lehet a méhészeknek. Nagyon sok kárt okoz a nosema apis és ceranae fertőzöttség az Api Herb hiányában, ezért nem csoda, hogy ezt a kiegészítőt sok szakember választja. A nozémával érintett méhek kondícióját javítja, megkönnyíti a betelelést és energizálóként hat állategészségügyi kezelést követő időszakokban. Mit kell tudni az adagolási módjáról és a használatáról?

Nos, teljesen mindegy, hogy mekkora a méh család, bármilyen méhészetben alkalmazható az Api Herb tavasszal, február és május között, illetve a nyári-őszi időszakban, augusztus és szeptember között. Az Api Herb csakis akkor tud hatékony maradni, ha a külső hőmérséklet meghaladja a +10 C-ot. Az Api Herb 40 grammos tasak tartalmát 500 ml 1:1 cukorszirupban kell feloldani.