Mire figyeljen oda a keményfalú bőrönd esetében?

Mire figyeljen oda a keményfalú bőrönd esetében?

2020-08-28 Off Írta: admin

A nyár még javában tart és szinte mindenki azzal foglalkozik, hogy hol és miként töltheti el a nyaralását. Minden utazást különféle nehézségek és problémák kísérnek, kezdve a szálloda lefoglalásától egy megbízható keményfalú bőrönd kiválasztásáig.Sokoldalú, funkcionális és praktikus.

Talán ezek a fogalmak jutnak az eszünkbe először, amikor nekiállunk a vásárlásnak. Egy jó keményfalú bőröndnek sok éven át kell tartania és ellenállónak kell lennie a sérülésekkel szemben. A választás során nemcsak a kényelmet kell szem előtt tartani, hanem az utazás során szállított dolgok hatékony védelmét is.

Szintén figyelembe kell venni a repülőtereken tapasztalható szolgáltatási gondatlanságot is, ezért érdemes csak kiváló minőségű és tartós modellek mellett dönteni, amelyek megbízható anyagokból készülnek és mindenekelőtt könnyűek. Sajnos a leggyakoribb problémát a kerekek gyengesége okozza.

Az utazókat különösen aggasztja még azok szokatlan rögzítése is. Érdemes emlékezni arra, hogy a keményfalú bőrönd alakját a kerekekhez kell méretezni. A vásárlás előtt ellenőrizni kell azok méretét, súlyát és kapacitását is. Ezek nagyon fontosak, különösen légi utazás esetén, ahol a keményfalú bőrönd egyéni paraméterei nem haladhatják meg a megengedett határértékeket.

A gurulós poggyászok eszerint 3 típusra oszthatóak: kicsi (amit magunkkal vihetünk a repülőgép fedélzetére), közepes és nagy. Alapvetően, a gyártótól függően, ezek a méretek ingadozhatnak, de csak az elfogadható szabványokon belül. Például egy kicsi keményfalú bőrönd ritkán haladja meg az 55 cm magasságot, a 40 cm szélességet és a 20 cm mélységet.

Nyilvánvalóan a súly is kulcsfontosságú szerepet játszik. Egy átlagos modell súlya 3 és 6,5 kg között van. Ha a dolgainkat biztonságosan tároljuk, akkor kevésbé kell aggódnunk azok épsége miatt. A legtöbb modern poggyász kifinomult mechanizmusokkal és zárakkal van felszerelve. A kombinált TSA zár jól jön akkor, ha például az Amerikai Egyesült Államokba utazik, ahol a vámszolgálat még a tulajdonosok jóváhagyása nélkül is kinyithatja a keményfalú bőröndöt.