Mit szimbolizál a szakácskötény?

Mit szimbolizál a szakácskötény?

2021-08-26 Off Írta: seditor

A séfet a ruhája alapján nagyon könnyen meg lehet különböztetni a vendéglátóipari egység többi alkalmazottjától. A szakácskötény nagyon egyszerű szabású. Ez azonban nem akadályozza meg abban, hogy a konyhában uralkodó légkört szimbolizálja. Még maguk a mozdulatok is, amelyek segítségével ezt a ruhadarabot megkötik, a műszak kezdetét jelzik.

De tévedés lenne azt hinni, hogy ennek az öltözéknek csak szimbolikus értéke van. A szakácskötény véd a szennyeződésektől, ezért esztétikai funkciókat is ellát, és harmonikus kiegészítője a konyhai dolgozó speciális ruhájának. A szakácsok egyáltalán nem szégyellik a kötényüket, és gyakran pont abban mennek ki az étterem vendégeihez.

A hivatásos konyhafőnök kötője, amelyet ez a kulináris szakember visel, azt is jelzi, hogy a konyhában nagy munka folyik, és mindenki azon dolgozik, hogy a megrendelt ételek elkészüljenek, és azokat időben átadják a vendégeknek. Természetesen a séfek feladata nem a főtt ételek felszolgálása, de ez nem jelenti azt, hogy nincs szükségük stílusos és kényelmes szakácskötényre.