Nem igényel karbantartást a lemez kerítés

Nem igényel karbantartást a lemez kerítés

2021-06-29 Off Írta: seditor

Tény és való, hogy nem mindenki engedhet meg magának egy kő vagy beton kerítést. Szerencsére az esetek többségében nincs is szükség egy ilyen masszív megoldásra, és teljes mértékben beválik például a szimplább, de mégis szolid lemez kerítés is. Egyesek pedig a fakerítést sem szeretik, hiszen ezt éves szinten karban kell tartani.

Ezeknél az egyik legfőbb gond a festéssel van, hiszen a festék hamar lepattogzik, illetve az is problémát okoz, hogy a fa lécek szép lassan tönkremennek vagy elgörbülnek. Nem csoda hát, hogy sokan ennél tartósabb megoldásra vágynak, a lemez kerítés mellett voksolva. Végre itt egy szerkezet, amivel nem kell semmit sem csinálni a felszerelést követően! Egy olyan gondozást nem igénylő megoldásról van szó, amiben a tulaj éveken keresztül örömét lelheti.

Természetesen a lemez kerítés az intim szféra megteremtésében is remekel, így távol lehet tartani a járókelők, szomszédok és egyéb személyek kíváncsiskodó tekintetét. Kedveltek manapság az acél trapéz lemez kerítés fajták is, amik többféle színben is megvásárolhatók. Karbantartást ezek sem igényelnek, ugyanis kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak, legyen szó erős fényről, esőről, hóról vagy fagyról.

Vitathatatlan a műszaki ellenőrzés fontossága

Az építészeti projekteknél és úgy amúgy az építőiparban a munkafolyamatok és a végeredmény átvizsgálása elengedhetetlen. A műszaki ellenőrzés egy hozzáértő szakember dolga, aki pontosan tudja, hogy mire kell figyeljen annak érdekében, hogy a végeredmény valóban tökéletes legyen. Egy felelős építési műszaki ellenőr pontosan tudja, hogy a kötelezően alkalmazandó szabványok, a biztonsági és a vonatkozó jogszabályok hatósági előírások mit is jelentenek.

A műszaki ellenőrzés csakis így lesz tökéletes. Ezen felül pedig a szaki azért is felel, hogy az építési kivitelezés lépései összhangban történjenek a projekt kezdetétől a végéig. A műszaki ellenőrzés során a tapasztalt és szakavatott személy feladata az is, hogy állandóan figyelemmel kísérje a kivitelezési dokumentum betartatását. Ezeknek a hiányában sajnos elmarad a várt eredmény.