Nem is olyan félelmetes a koleszterin

Nem is olyan félelmetes a koleszterin

2019-03-30 Off Írta: admin

Egész életünkben rettegnünk kell ettől a „mumustól“ vagy valójában nem is annyira káros, mint ahogyan azt eddig gondoltuk? A koleszterin sokak szerint egy alattomos gyilkos.

Lerakódik az érfalakra, elzárja azokat és már jöhet is az infarktus, meg az agyvérzés. Pedig normál esetben semmi félnivalónk nem kéne legyen attól, hogyha egy picit túlsózzuk a szalonnás rántottánkat. A baj akkor kezdődik, hogyha ilyen koleszterin-dús ételeket eszünk nap mint nap.

A kulcsszó a koleszterinnel kapcsolatban megint csak a mértékletesség. Egyértelmű, hogy a zöldségek egészségesek, de aki kizárólag csak ezeket eszi, az is produkálhat betegségre utaló tüneteket.

Az étrend legyen minél változatosabb és ne feledkezzünk meg a rendszeres mozgásról. Így nem kell senkinek elgondolkodnia azon, hogy vajon most írta-e alá a halálos ítéletét, amikor szombat este elfogyasztotta a húsimádók pizzáját?! A koleszterin mindenkinek megtalálható a szervezetében és fontos alkotórésze az epesavaknak, a vérnek és bizonyos hormonoknak.