Olcsó de annál hasznosabba kerékpár csengő

Olcsó de annál hasznosabba kerékpár csengő

2021-07-29 Off Írta: seditor

Vannak, akik szerint felesleges, míg mások el sem indulnának nélküle. Főleg a gyermekek esetében tartozik a kedvenc alkatrészek közé a kerékpár csengő. Pedig nemcsak a gyerekbicikliken, hanem minden felnőtt bringán ott lenne a helye ennek a csilingelő alkalmatosságnak.

Számos formában és színben érhető el, ezért akár a bringánk megjelenéséhez is igazíthatjuk. Egyszerűen felszerelhető a kormányra. Lehetőleg úgy helyezzük el, hogy minél könnyebben elérjük a hüvelyujjunkkal.

Már messziről jelezhetjük hangjelzés formájában a közeledésünket. A lámpákkal ellentétben, ezek nemcsak este számítanak hasznosnak, hanem nappal is. Amennyiben hátulról közelítünk meg egy járókelőt vagy másik biciklist, akkor másként nem tudjuk felhívni magunkra a figyelmet, hacsak nem szeretnénk minden alkalommal fütyörészni vagy kiabálni a biciklin.

A kerékpár csengő hiányából bekövetkezett baleset súlyos büntetést vonhat maga után, hiszen így veszélyeztetjük mások és a magunk testi épségét. A kerékpár csengővel elkerülhetjük a húzós szituációkat.