Több szempontból előnyös a laminált parketta

Több szempontból előnyös a laminált parketta

2020-06-29 Off Írta: admin

Egy komolyabb felújítás alkalmával érdemes adnunk a részletekre és minden olyan felületet lecserélnünk, amit a több évtizedes használat komolyan megterhelt. A régi típusú hajópadlók már kevésbé divatosak, tudva, hogy milyen alapra lettek lefektetve. A modern kor egyik kivételes találmánya a laminált parketta.

Ez a termék általában tömörfára emlékeztető megjelenéssel rendelkezik, bár összetételében sokszor préselt papírból készül, viszont olyan sajátos technológiával, ami nem hagy kívánnivalót maga után. De térjünk vissza az eredeti burkolathoz, amit általában gerendák között elhelyezett salakanyagra fektettek le. Mi ezzel a probléma? Amellett, hogy a repedéseken folyamatosan száll fel a por, a párásodás miatt könnyedén tönkremehet, elkorhad a fa.

Mit tehetünk ilyenkor? A modern laminált parketta alá általában beton kerül. Néhányan elkövetik azt a hibát, hogy a régi padlóra teszik rá, de ez a tévedés gyorsan megbosszulja magát. Érdemes egyenletes alapot készíteni, amire a szigetelő fólia elhelyezését követően jöhet a laminált parketta. A már ránézésre és érintésre is sokkal melegebb felület remek összhangot tud teremteni a természetes megjelenése révén.

A kedveltségének az egyik komoly oka, hogy hihetetlenül egyszerű lerakni. A laminált parketta esetében nincs szükség külön ragasztóra, így felesleges száradási idővel sem kell számolnunk. Még kezdők is könnyedén elboldogulnak vele. Hihetetlenül széles választékkal találjuk szembe magunkat a felujitaswebaruhaz.hu oldalon. Mérjük fel a laminált parketta kínálatot, majd pedig következhet a rendelés!