Tűzőgép többféle változatban

Tűzőgép többféle változatban

2019-09-04 Off Írta: admin

Az irodai változat bizonyára mindenkinek ismerős lehet. Azonban létezik olyan tűzőgép is, amivel nemcsak néhány papírlapot lehet összekapcsolni. A mechanikus változatok egy egyszerű laprugóval működnek, és ez szolgáltatja az ütőerőt. Egyszerűen, kézzel működtethetőek mivel nem kell visszaütéssel számolni használat közben.

Az elektromos tűzőgép már sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik, mivel ebben a dugattyú egy elektromágnes által gyorsul fel, így az ütőereje is sokkal kiemelkedőbb az előbbi változatnál.

Általában ezt ipari környezetben szokták használni, ahol megbízhatóságra és folyamatos, gyors munkára van szükség. A legkönnyebben használható változatok a levegővel működő, avagy a pneumatikus tűzőgépek. Ennél a modellnél a dugattyút nem egy elektromágnes, hanem a nagynyomású levegő gyorsítja fel.

A visszarúgása nem számottevő, viszont kevésbé mobilis, mert a használatához egy kompresszora is szükség van. A pneumatikus tűzőgép erejét bizonyítja, hogy akár 40 mm kapcsokat is belőhetünk ezzel, ha éppen arra van szükség.