Újra divatossá vált a kalligráfia

Újra divatossá vált a kalligráfia

2023-09-16 Off Írta: seditor

Köztudott, hogy az írás kialakulását az ókorban megelőzték a barlangrajzok, egyszerűbben fogalmazva a rajzolás. Idővel az emberi tudás ezen a téren is egyre jobban gyarapodott. Ez a kreativitás már nem fért el semmilyen felületen: köveken, agyagtáblákon vagy falakon.

A helytakarékosság érdekében, a fejlődés valami praktikusabb dolog, nevezetesen a papír és a tinta használatához vezetett. Ennek köszönheti a kialakulását a kalligráfia is. Ez a tudomány az elme és a test megnyugtatására szolgál. Egyfajta kreatív meditáció, ami fejleszti a gondolkodást, a memóriát, a türelmet és az önbizalmat. A kalligráfia nemcsak egy írásmód, hanem nagyszerű relaxáció. A kiváló minőségű tintával kiegészített, rendkívüli szépségű írás minden kreatív ember lelkét és gondolatait felmelegítheti.

A hasznos és érdekes dolgok tárháza a Művészellátó webáruház, aminek honlapján egy egész rész foglalkozik ezzel a tudománnyal, nevezetesen a hozzá szükséges írókészletekkel. Ezek olyan termékek, amelyek kialakítása mintha visszavinne minket a kalligráfia eredetének távoli korszakába.