Változatos, masszív játékok kicsiknek

Változatos, masszív játékok kicsiknek

2019-07-22 Off Írta: admin

Megfigyelhető, hogy manapság a gyermekeket rengeteg eszköz veszi körül. A szülők nagyon sokszor úgy vélik a mennyiség, a darabszám a fontos, ám többször bebizonyosodik az ellenkezője. Érdemes megfontoltan vásárolni, mivel a játékok kicsiknek csoportja igencsak széles.

Mindenképp törekedni kell arra, hogy a kiválasztott tárgy valamilyen funkcióval rendelkezzen, például pozitívan fejlessze a finommotorikát. Javasolt esztétikus, letisztult, barátságos opciók mellett letenni a szavazatot. A drágább játékok kicsiknek tartósabbak, masszívabbak.

A túl sok szín eltereli a figyelmet a lényegről, sőt, egy bizonyos idő elteltével frusztrálóvá válik, így a picik feszültebbé, nyugtalanabbá válhatnak. A szakemberek azt javasolják, hogy mindig az életkori sajátosságokat kell figyelembe venni.

Szemléltetésül a Baby torony remek közös, illetve egyéni elfoglaltság lehet a kisebb lurkóknak, totyogóknak. Mialatt egymásra illesztik a különböző elemeket, sokat tanulnak. A játékok kicsiknek célja a felhőtlen szórakozás, a sikerélmény megtapasztalása.