Városi kerékpár a rövid távokhoz

Városi kerékpár a rövid távokhoz

2020-01-03 Off Írta: admin

Amikor kilép a faluból az ember, sokszor új világgal szembesül. Az autók járta forgatagok között néha mégis látni, ahogy néhány városi kerékpár áttör a szmog alkotta felhőn, amivel ha csak egy kicsit is, de hozzátesz a többiek életéhez. Pár évvel, évtizeddel ezelőtt teljesen elfogadott volt, ha valaki biciklivel ment dolgozni. Sőt, a legtöbben szerencsésnek számítottak, ha megengedhették maguknak, hogy ne kelljen mindenhová gyalog járniuk.

Talán, ma szintén csak a szerencsések alatt van városi kerékpár, mivel egyre több életet hálóz be az örökös munka és rohanás. A felkeléstől számított percben már a kávé után szaladunk, majd az autókba ülünk és meg sem állunk az iskolákig, végül pedig a munkahelyekig.

Nem marad idő a megállásra, hogy körülnézzünk és gyönyörködjünk a napfelkeltében, talán még a saját gondolatainkat sem halljuk, mert folyton telefonon hívnak minket.

A városi kerékpár ezt a gyötrő rutint is megtöri. Amíg az ember a szabad levegőn teker, újra szabadnak fogja érezni magát, ráadásul a teste is felébred, az izmai kimozogják magukat és ahelyett, hogy elfáradna, energia-dúsan fog megérkezni. Ma már nemcsak a munkába menet támaszkodhatunk a városi kerékpárokra, hanem elkísérhetjük a gyerekeket, bevásárolhatunk és kirándulhatunk. Egy jó minőségű városi kerékpár csekély átlépési magassággal rendelkezik, így a piros lámpáknál is könnyen le tudunk róla szállni. A városi kerékpár váza úgy van kialakítva, hogy függőleges helyzetben ülhessünk, ami a rövid távok megtételéhez tényleges kényelmet biztosít.