Zománcozott edények egyenletes hőeloszlással

Zománcozott edények egyenletes hőeloszlással

2021-08-04 Off Írta: seditor

Egyes konyhai eszközök sohasem mennek ki a divatból és minden időben nagyon népszerűek a háziasszonyok körében. Közéjük tartoznak a zománcozott edények, amelyek nemcsak otthoni főzésre alkalmasak, hanem kávézókban, éttermekben és más vendéglátóhelyeken is használhatóak.

A zománc bevonatú fazekak levesek, pörköltek és zöldségraguk készítéséhez is tökéletesek. Az ilyen serpenyőkben húst és halat is süthetünk, valamint egy kiadós rántottát is összedobhatunk. Az egyetlen dolog, amit nem szabad zománcozott edényekben főzni, az a zabkása és egyéb olyan ételek, amelyek elkészítéséhez tej szükséges. Egy ilyen aprócska hátrány ellenére, a zománcbevonat számos előnnyel jár. Ez egy környezetbarát anyag, ami teljesen biztonságos az emberi szervezet számára.

Ezen felül, a zománc ellenáll a sóknak és a savaknak. Szintén pozitív jellemzőjüknek tekinthető, amit főleg az éhes családtagok értékelnek, hogy az étel gyorsan felmelegszik, mivel a hő egyenletesen oszlik el. A zománcozott edények minősége közvetlenül függ a vastagságuktól és a rétegek számától.